Antivirus software verwijderen is zo makkelijk nog niet

uinstallHet is heel aantrekkelijk om vele verschillende antivirusscanners uit te gaan proberen. Het is echter niet altijd leuk om hierdoor te merken dat de computer minder snel wordt of de antivirus programma’s niet helemaal aansluiten bij je wensen. Het is daarom slim om de antivirus programma’s weer te verwijderen. Een antivirus verwijderen is geen zeer grote klus, maar het is niet altijd even leuk om te doen. Natuurlijk kun je besluiten om het te laten staan. Wil je echter een ander antivirus software pakket gaan gebruiken dan kun je natuurlijk veel beter de antivirus verwijderen. Je krijgt dan geen conflicten. Ook zal je computer niet vol komen te staan met programma’s welke je toch niet gebruikt.

Hoe kun je de antivirus verwijderen?

Laten we direct gaan bespreken hoe je de antivirus verwijderen kunt.  Begin door naar het startmenu te gaan. kies dan alle programma’s en ga naar de map met software. Kies de naam van de fabrikant en selecteer verwijderen. Ook via het configuratiescherm is het mogelijk om de antivirus weg te halen. Ga ook hier naar de map software en programma’s en kies producten verwijderen.
Soms duurt het even voordat de software verwijderd is. Het is echter goed om even geduldig te zijn. Door het via deze weg te doen weet je zeker dat de software compleet en ook goed verdwenen is. En dat is natuurlijk wel een sterk pluspunt.

 

https://youtu.be/VpuGIcChkVc

 

Een alternatief

Ook kun je in het menu het softwarepakket van de antivirus gaan opzoeken. Bij de meeste  pakketten kun je dan namelijk ook kiezen om het antivirus pakket weg te halen.  Op die manier kun je het misschien sneller voor elkaar krijgen om de software te de installeren. Het gaat uiteindelijk om het eindresultaat, dat de antivirus verwijderd is.

Zorg wel dat je goed beschermd blijft!

Als je een antivirus programma verwijderd hebt dan is het natuurlijk belangrijk om weer een nieuwe antivirus programma te installeren. Kies ervoor om een mooi pakket te selecteren. Misschien besluit je om een gratis antivirus pakket te installeren. Misschien geef je ook iets meer uit en kies je voor een betaald antiviruspakket. Let erop dat het een totaalpakket is welke je helpt om alle malware, spyware, wormen, Trojaanse paarden en virussen te herkennen. Op die manier zal er geen enkel probleem op je computer ontstaan. En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om draait.

Enkele extraatjes!

Misschien heb je de oude software wel van de computer gehaald om ruimte te maken voor een nieuw pakket. Een nieuw pakket waar ook naast de antivirus een extra controle optie bij zit voor ouders. Of een firewall om je computer nog beter te kunnen beschermen. Of misschien is het wel een laptop en wil je deze nog beter gaan beschermen tegen diefstall met een track en trace systeem. Het is geweldig om te zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

Door de oude virusscanner te verwijderen is het mogelijk om een nieuw (beter) pakket te installeren.

Leave a Comment